Heavy Metal och festivaler

Det förekommer fortfarande festivaler inom musikgenren varav den mest kända troligtvis är Rock in Rio som årligen arrangeras i Rio i Brasilien. Festivalen anordnades för första gången år 1985 och hela 1.5 miljoner människor besökte tillställningen. Många band har fått sitt genombrott under festivalen och Iron Maidens uppträdande från 2001 är fortfarande ett av deras mest klassiska liveframträdanden.

En annan stor Heavy Metalfestival är Wacken Open Air som arrangeras årligen i Tyskland sedan 1990. Där har de flesta stor banden inom genren uppträtt men också många nya. Bland annat har band som Deep Purple, Judas Priest, Alice Cooper och Scorpions uppträtt. Festivalen arrangeras i Wacken i Tyskland varje år i juli och augusti.

En annan festival som fortfarande pågår är Download Festival. Det är dock inte en renodlad Heavy Metalfestival utan det förekommer även alternativ rock. Denna festival sätts årligen upp i England och har funnits sedan år 2003. Vill man läsa mer om metalfestivaler kan man besöka All Metalfest.

 

bezel