Om Black Metalmorden i Norge

Den kanske mest extrema underkategorin till Heavy Metal kallas för Black Metal  och utmärks av extremt mörka, depressiva och sataniska texter och framträdanden. Black Metal sägs ha uppstått i Norge som en liten subkultur och den obscena tematiken lockade många märkliga, udda och sjuka människor till genren.

I Norge spårade det dock ur totalt med banden Burzum och Mayhem. Det började med ett antal kyrkbränder i Norge där ett flertal urgamla och unika så kallade stavkyrkor brändes ner till grunden. Död och kaos dyrkades inom subkulturen och bandet Mayhem hade bland annat en medlem i bandet som tog sitt liv genom att skjuta sig i huvudet med ett gevär. Denna händelse tog sedan en annan medlem i bandet kort på och hade som omslag på en av deras skivor.

Den ökända Varg Vikernes som var medlem i bandet Burzum mördade i början av 1990-talet en av medlemmarna i bandet Mayhem efter att Vikernes hade hört att denne hade planer på att mörda honom. Han dömdes till 21 års fängelse men frigavs i maj 2009.

bezel