Heavy Metal – perfekt byggmusik

Heavy Metal är en undergren till rockmusik och är något tyngre musikaliskt än rocken. Musikstilen uppkom under slutet av 1960 talet och framför allt i Finland har heavy metal varit mycket populärt. Faktum är att det är så pass populärt i Finland att man till exempel anordnat hårdrocksstickning där man lyssnar på heavy metal och stickar samtidigt. Därefter koras en mästare i hårdrocksstickning. Heavy metal är musik som verkligen kan få lyssnaren att känna mängder med olika känslor, framför allt förknippas musikstilen med aggressivitet och maskulinitet. De instrument man använder sig av är bland annat trummor, elgitarr, sång och elbas. I vissa stilar av heavy metal som exempelvis Death metal är skrik en del av sången.

En av de saker som får heavy metal att sticka ut i jämförelse med många andra musikstilar är bland annat att istället för att sjunga om kärlek och känslor sjunger man ofta om politik och ondska i världen. Musikstilen kan upplevas mycket tung av någon som inte är insatt i denna typ av musik. Faktum är dock att musikstilen är mycket älskad världen över och om du vill ha musik som ger dig energi att göra något bör du testa att lyssna på heavy metal.

Om du till exempel planerar att bygga om ditt vardagsrum bör du spela lite heavy metal i bilen medan dess att du åker till byggmax för att införskaffa allt nödvändigt material som du behöver. Du kommer då att få mängder med energi att utföra arbetet och du kanske till och med hittar ditt nya favoritband. Det är knappast en slump att heavy metal ofta spelas under byggarbeten. Det finns många olika typer av heavy metal band, Metallica kan vara ett av de mest kända på delad plats med Iron Maiden, Black Sabbath och Motörhead. Det är dock viktigt att komma ihåg att det finns många olika grenar inom heavy metal, en del av dessa grenar har hårdare musik medan andra spelar musik som är mer lik rocken.

Något som kännetecknar heavy metal är långt hår och att headbanga. Headbanga innebär att man slänger med sitt huvud upp och ned medan man lyssnar på musiken. Detta utförs i takt till musiken och helst ska utföraren ha långt och utsläppet hår medan detta utförs för att få en riktigt bra effekt. I deathmetal är det istället vanligt att man rör huvudet i en cirkel istället när man utför headbangning. Detta är på grund av att tempot är snabbare och det är en lättare rörelse att utföra. En del forskare påstår att headbanga för intensivt kan orsaka hjärnskada i och med att ett typiskt metall-sound ar 146 slag per minut. Detta är något man bör ha i åtanke om man vill lära sig att headbanga.

bezel