Om The Poodles

The Poodles är ett glam/metall band som bildades i Sverige 2006. The Poodles är främst kända för sina hits “Metal Will Stand Tall” och “Night of Passion”. Med låten “Night of Passion” medverkade bandet i Melodifestivalen 2006 och slutade på en fjärde plats i tävlingen. Bandet släppte sedan sitt debutalbum i maj 2006. Sångaren Jakob Samuel var den som bildade bandet, som utöver honom själv bestod av basist Pontus Egberg, gitarrist Pontus Norgren och trummis Christian Lundqvist. The Poodles medverkade i melodifestivalen även 2008 och har också spelat ett par gånger på Sweden Rock Festival. I slutet av 2008 beslutade sig bandets gitarrist Pontus Norgren för att avsluta sitt kontrakt med bandet och börja spela med bandet Hammerfall istället, då han kände att deras lite tyngre hårdrock passade honom bättre. Rollen som ny gitarrist i bandet fick då Henrik Bergqvist och bandet har gjort en del turnéer tillsammans i Europa.

The Poodles nya album “Prisma”

The Poodles har fortsatt vara produktiva när det kommer till musiken och deras kritikerrosade album “Devil in the Details” som släpptes 2015 har nu fått ett The Poodles kommer till Beast of Rock!efterföljande coveralbum – “Prisma”, som släpptes 26 januari 2018. The Poodles har släppt 7 album totalt sedan de startade och titeln “Prisma” är avsedd att skildra skillnaden på perspektiv som bandet ger i låtarna på albumet. Bandet har i samarbete med den kommande producenten Dino Medanhodzic skapat en blandning av låtar med influenser som sträcker sig över 40 års musik, från 1970-talet till 2010-talet. Albumet består av fläktar av Fleetwood Mac, Depeche Mode, Elton John, Blondie och The Swedish House Mafia. The Poodles sätter verkligen sin unika touch på klassiska spår av dessa stora artister. Det kan definitivt vara värt att åka på någon av alla Europas roliga musikfestivaler i år. Men det kan bli rätt kostsamt då man ska resa. Men vad gör man inte för att få en chans att se sitt favoritband? Man skulle kunna satsa på en rekordvinst i Postkodlotteriet eller varför inte knacka dörr och sälja kakor som på mellanstadiet?

The Poodles turnerar under året

Bandet har ett fullspäckat schema framför sig och har planer på att spela på många musikfestivaler i Sverige, Europa och Japan under 2018. Bandet har blivit mycket hyllade för sina tidigare föreställningar för sin stora scen-närvaro där de alltid ger en ordentlig show för sin publik. Alla i bandet är otroligt musikaliska och levererar perfekt synkronisering mellan varandra när de utför sina låtar. I mars spelar bandet i Tyskland och Nederländerna på bland annat festivalerna “Spectrum” och “Oefenbunker”, därefter rullar de mot Japan för att göra en turné även där i April. Mot våren kommer de tillbaka mot Norden och spelar i Norge på “Gjerdrum Rockfest” i mitten på maj. Den 26 maj styr de sedan mot Sverige där de kommer att uppträda på festivalen “Beast of Rock”. För den som inte har råd att åka på turné och se bandet har alltså chans att möta dem på hemmaplan i vår. Här kan du designa din egen fan-tröja på Tryckeri Stockholm och visa din support till bandet.

bezel